Friday, 23 November 2012

~AKU Stuck~



assalamualaikum :)


          Assalamualaikum dan arigatooooo ! hhoohoho ! ladies & gentlemen (bunyik cengkerik) di sini saya Nursyuhada Hassim a.k.a Mak Jemah Glamer Kawww nak meng'hupdate' the other story bout myself lpas bberapa abad dan dekad ni tidak membuka belog yang dah rupe 'COOLBLOG' sejuk ni ... well u olls, i ni mak jemah kan ... bz lah .... ni lagi-lagi ramai orang kawen ujung-ujung tahun ni ... of course lahh Mak Jemah bz kannng ? ha?? tanye Mak Jemah keje ape sampai bz sgt?? ohhh well, Mak Jemah ni 'tukang sebok serba boleh'... sume keje yang perlukan kaki sebok, Mak Jemah datanglah ... hahahahaah ! *kau membebel macam nenek tue ARD . jz SHUT UP ;p 

          Sorrylah coz for that 'mukaddimah' pon dah panjang sgt kan .. hahahha ! skang ni dah pkol 3 pagi ... and i'm still can't close my eyes .... maybe sbb dah terbiase tido lambat, maybe .. Lately ni lah aku agak-agak busy selepas dinobatkan sebagai salah seorang ahli di dalam Jawatankuasa Perwakilan Pelatih or as known as JPP .. And sebagai ahli Exco Protokol, aku rase in apa-apa event pon, EXCO ni lah yang akan membusykan diri selepas SU (proposal & kertas2 sume) .. hohohoho ! sebabnya, event di handle oleh protokol ... if protokol out, the event will be RUIN ! same goes with the others EXCO, if EXCO-EXCO lain tidak memberi kerjasama yang padu, the event is NOTHING ... Seriously ... nampak tak permainan die kat situ ? haaa, tu lah yang aku cube dok sampaikan .....

          For info, group JPP JANUARI-JUN '13 kami ini baru je meng'handle' DINNER bagi course kitorang (Environmental Health) ... So, everything starts agak macam lembap cket disebabkan baru je dilantik lepas tu tup-tup nak terus buat EVENT ... mau tak gile?? Haaa, akulah insan yang agak-agak gile disebabkan Majlis ni .... yang laen pon gile gak sebab nak buat preparation .... dan ada jugak yang 'buat-buat' gila lahhh konon disebabkan event ni ... *tetibe rase cam nak #%$&^^%&*!!!!!! sabar ARD ... NGEHEHEHE :) okehhh abaikan luahan itu tadi ... well, biasalah kan .... Lady Boss lah sangat ... Ermmmm ... back to da story, we had something difficulties to manage this event ... dan kebanyakannye kami terpakse through everything properly .... And the most important part that i love is the night kami balut-balut hadiah tu ... bukan setakat JPP yang membalut, but the most of them is Pelatih-pelatih sendiri merangkap sahabat-sahabat kami .... diorang buat tu sume same-same even sekejap ke lama ke who cares?? hehehe ... tu dah menunjukkan diorang excited untuk malam tu right?? dari TAKDE LANGSUNG .. lagipun ape kisah kalau diorang tak tolong pon sbb diorang bukan  JPP ... patot diorang lepak-lepak je ... tak yah nak tolong pon ... sebab malam tu mmg malam kami PARA JPP semua nak menunjukkan komitmen kitorang pada tugas as JPP ... but, one of them said 

           "takpe... malam tu malam kite semua jugak ... tak kisahlah JPP ke bukan ...."

perghhh, rase terharu-biru je time tu .. huhu ! buddies, thanx for your support to us .... dan kerja-kerja tu pon semua berjaya di'settlekan' bersama ... dan setibanya hari yang dinanti-nanti kan, aku mula dahlah jadi orang busy ... dengan berbekalkan walkie-talkie yg di bagi, aku mulakan tugas aku as backstage manager ... Aku takot gile ingatkan event tu akan hancoss ! but, syukran ... everything is settled up .. just something happened dkat PA system dekat cafe time makan-makan ... yang lain through smoothly ... Alhamdulillah .... setelah berpenat-lelah lebih kurang 3 minggu, dah settle hanya untuk 3 jam ... prepare 3 minggu ... fiuhhhh ! sekarang ni aku just risau pasal result exam je ... hahahahahahah ! gile kot ... first time aku exam, macam tak exam ... study entah ke mana, exam entah ke mana ... hahaha ! but, insyaAllah ... everything will gonna be fine ... preparation event + exam = SERABOT !




          So, what can i said is i'm the most happiest (sangat-sangat) selepas majlis ni habis ... lepas ni post mortem tgoklah cane .. so, what should i do is to get ready for the next of my journey ... i love to be a busiest woman in the world , sometimes .. hehe ... it's challenging .. time tu lah kite nak stable kan our emotion, decision yg perlu buat last-last minutes, our communication with the others side ... di situ, akal yang menjadi penentu ... Emotion must be sgtlah kite prevent time tu .. kalau tak, keje tak kan jadi ... tarik-tarik rambut pulak nti .. hehe ... well, orang perempuan kanggg ... ermmm ... kat cni aku dapat satu pengajaran di mana, sesuatu perbuatan @ ujian yang di berikan kepada kita merupakan 'anugerah' yang mematangkan kita ... same goes bila bercinta, ujian itu mematangkan pemikiran seseorang untuk menimbal baik buruk pasangan tu ... but, if we take the EMOTION as the defender, we'll ruin ... every decision, tolerate is better ... juz be NICE even you are not .. not being a hypocrite, just to save the situation .... even that will hurt yours ... just for the RELATIONSHIP .... 

 " dan diciptakan kepada kamu insan-insan semua fikiran yang baik untuk kamu membuat keputusan yang mampu memberikan sesuatu manfaat ke atasnya dan bukan kerana perasaan kamu                     semata-mata ..."


~thanx to all coz supporting us ...
~thanx to 'adik-beradik' coz understanding ...
~sorry to roomate sbb kene tinggal tiap malam *sedih
~thanx to all JPP coz sudi terima segala-galanya ....
~thanx to PA JPP coz sudi perabehkan mase mlayan kelam kabot i nihh... :)

SC : to my boboceeet, i'm sooo sorry for the pengabaian .. busy woman kan I ni .. ;p

*picture sume akan diselit kemudian . hohohhoho : ) nitez allsss !


~machinefogging~

Wednesday, 17 October 2012

~AKU JiwEng Orangnye~

ohh, so sweet macam gule2 kapas ! :)

          aSsalamualaikum & halo halo halooo u olls ! keh, firstly aku nak mintak hampun and mahap sangat-sangat disebabkan untuk isi entri aku ari ni lebih kepada keserabutan ... yess ! aku tengah serabut ya AMAT ... Normal bukan manusia menghadapi masalah? same goes with me ... adalah beberapa masalah yang melibatkan kawan-kawan, kekasih-kekasih ... oPpss ! kantoi sudah .. haha ! nopelah ... I setia kpd yg Satu ... yess, serabot ! lagi-lagi dengan minggu sukan & what soooo everr tuhh .... bufff ! last entri aku aritu mengatakan yang aku akan masuk nyanyian, right? yess i am ... but, aku tak dapat teruskannnn .... bOOoooOOooo kat ARD ! sebab ape aku tak dapat teruskan? sebab pharynx, larynx, trachea aku nihh ... aku saket tekak dan menyebabkan suara aku jadi 'Bapok' lorong Hj. Taib secara tak sengaja .... yeyehhhh ! and selama 2 minggu aku terpakse berkata-kata, bergelak ketawa dengan suara aku yang agak macho tu ... and lagi menyampah bile ada orang cakap camni ....


"ehhh, ard rupanya... ingatkan bapok lorong haji Taib"

lantas bagi mengelakkan aku serabot dan berasa touching tak memasal, aku pon berkata-kata dan berteka-teki bagi menyedapkan rasa dalam hati dengan kengkawan aku yg t'chenta ni ...

"korang tau tak kenapa bapok ramai kat Lorong Hj. Taib tu?"(aku)

"tak tau ... apesal weihhh...?"(kgkwan aku dgn mke slengenye)

"sbb Hj. Taib dah takde... cuba kau bayangkan Hj. Taib tu ada lagi ... agak-agak berani
tak diorang tu nak bermaksiat kat situ? tak sempat nak buat pape dah kena rembat
dek aura Hj. Taib tu"(aku ulang dialog 'sesorg' bg kat aku)

"aaAaaaaa...." (diorang blurrr)

Last-last aku tinggalkan diorang dengan tanda tanya gitu jah ... hohoho .... btw, korang.... if nak tau lah kan, aku berada dalam keadaan yang sangat-sangat kecewe mase tu ... tak bleh perform ... 1st time utk 3 sem ni aku tak msuk wat perform .... aku terasa sangat-sangat bengong saat dan tika itu ... serba salah, sakit hati mendengar umpatan secara tak langsung ... ye ... aku dengar itu semua ... tapi aku pekakkan berpura-pura tak melihat, tak mendengar apa-apa kata pun ... aku tak tau kenapa ... but lately ni aku cepat touching, marah ... don't know why ... gila ke aku buat perangai camtu? nope.. aku tak... just tertekan.... one more thing yang menyerabutkan ialah komitmen.... sekarang ni nak dapatkan komitmen dari semua pihak amat-amatlah payah... tak taulah disebabkan dah naik sem menyebabkan semua orang berfikir acuh tak acuh ... but someone pernah said benda ni "kita tengoklah, nanti semua dah berubah... tak sekejap lambat-laun tetap akan berubah" ... that one is the fact ... semua orang berubah .... spirit itu pun berubah .... why not kita meneruskan semua ini even dalam keadaan    yang sesempit mana pun ... why not kita beri ruang dalam hati kita untuk menerima dan bertolak ansur dalam semua hal? 


pilihan di tgn anda .
               

                 Aku tak kata aku baik, and aku tak pernah kata aku ni yg 'THe Best'.... semua manusia make mistakes and dalam situasi aku aritu, aku dah t'buat salah and aku perbetulkan.... aku nak semua orang bahagia, gelak ketawa, senyuman menghiasi bibir dalam diri masing-masing.... sumpah ! aku tersangatlah sakit hati bila tengok kawan-kawan aku sakit, menangis... Even benda tu tak dak kene ngene dengan aku ... but, it's HURT ... bayangkan kawan korang menangis, and korang tak mampu buat apa untuk hentikan tangisan tu and tak mampu bagi apa-apa pun bagi menghiasi sedikit kegembiraan dalam jiwe insan yang tengah serabut tu ? aku hipokrit ke? tak, itu datang dari hati aku sendiri disebabkan dah berapa lama aku stay ngan kengkawan...

                       Bagi orang lain, ianya biasa... but not me... aku bukan seorang yang bercita-cita tinggi untuk mengubah dunia... tetapi aku cuba nak jadi seseorang yang mampu memberi kebahagiaan dalam diri setiap manusia.... but, layakkah aku? dengan keadaan aku yang sedia serabut ni kan? hahahah ! yess, aku kasar, aku jahat kadang-kadang dalam melahirkan pendapat mahupun buah pikiran... but, aku nak orang tu sedar wether sakit yang macam tu dia nak sekarang ataupun sakit yang lebih parah untuk masa akan datang? aku bukan malaikat penjaga yang sempurna... aku cuma nak yang terbaik untuk korang.... untuk aku? Aku tak berapa nak kisah orang kata aku... biarlah aku tentukan sebab aku akan bahagia bila orang lain bahagia.... aku akan menyusul dengan kebahagiaan selepas korang bahagia..... ( ^_^ )

life must be go on ...
till the end of ur breath :)
don't waste it



~machinefogging~

Friday, 5 October 2012

~Budak pSiko~



mate aku dah jadi macam ni :(


        Morning semua ! okeh, arini merupakan hari yg berbahagia skli sbb aku nak balik rumahhhh arini ... hahaha ! macam lah rumah tu jauh sgt tak balik bgai kan ... bukan ape, last mse cuti 3 ari (hari Malaysia) tu aku nak balik je ... but, rsau nak exam ... aku kalau dah balik, mmg mlas gile nak ngadap nota-nota n mnde yg berkaitan dengan study ni lah ... yeahh ... n bile aku balik aku akan mengadap periuk belanga yg ade .... n anak buah aku yg sgt kiuuttt miutt itu *macam makcik die .... abaikann .... hhahaha ! btw, dlm 3 or 2 minggu ni mmg akan busy nak mamposss sbb bnyak aktiviti ...

             Firstly, aktiviti dgn JPP ... malam kebudayaan, sukan PKP ... semua aku terlibat secara langsung mahu pun tak langsung .... yg langsung tu aku jd peserta lahh kangg ... yg tak langsung tu pulak sbgai 'penyemak otak' bg pemain-pemain ... hahaha ! aku mmg sgt suke psiko orang .... org len psiko aku mmg akan saket ati thap lapisan ke-7 dlm jantung nihh ... *anatomi failed mmg mcm ni ... tp aku psiko biase-biase jah .... takde lah smpai saket sgt kan telinga m'dengar ... coz biase kot bg aku kalau ada game takat clapping2 , shouting2 , boooooinggg2 ni .... hehehe ... ke tak biase? baik nye korangggg ... :)

               Next week pulakk kang, aku kene NYANYI ... OHH mak jemah nyanyi kau ... get ready lahh ... sediakan cotton bud banyak-banyak .... hahaha ! okay, aku masuk nyanyi ni pon untuk chill-chill gitu jah ... bukan nak jd retiss pon last-last ... jd Inspektor jugaks .. nak meluahkan rse je gitu ... populariti? ohh no, i'm not that type ... tak suke menarik perhatian ... biase-biase jah ... kalau popular tu pong sebab aku ni budak yg nakal-nakal gitu ... yeahhh, aku menggelabah 'sotong' orangnya .... eh, popular ke aku? hahaha ... perahsaan sudahhh .... for this sem aku duet ngn abg arn ... yeah, abg arn yg hengsomm lah sgt tu ... *t'kutuk pulak . sorry abg arn :) betul ... die sgt ensem .... mase sem 1 & sem 2 aku duet ngn abg jepp ... aku kalau nyanyi mmg dah serasi lah dengan abg jepp ni ... so, tak risau mane lah kan ... ni, tukar partner baru jd nak kene adapt ngan jadi susah sikit kot ... but i'll keep trying .... *cuak tahap cipan lah gileee ...

             For junior-junior aku yg baru masuk ni, depa nampak hebat-hebat belake semuanya ... ohh yess ! mereka mmg sgt hebat .. psiko pon hebat jugak ... hahaha ! main bola jaring ngn dak kelas aku cm nak bergusti ... tp aku beranggapan "Alaaa, jejantan main, mmg lah kasaq kan...." but, boboy klas aku semua cakap diorg maen mmg kasaq sgt pong ... Haaa ! lupe plak .... ni game netball antara lelaki dgn lelaki tau .... tapi, diorang buat cam main bola keranjang plak ... konpius plak aku .... but, orang lelaki main kan .... biasa jahhh .. tapi, DEPA NI RAKUS GILAAA ! HAHAHA ! 

            okehh, gile lahhh aku start minggu depan ... Dengan kelas BI, sukan, and nyanyian bagai .... aku kan memulakan mem'busy'kan diri ... YEAHHH ! Dengan assignment lagi ! botak kepale aku weiiiii ! So, kepada yang berkenaan, if I tak angkat call, tak reply msg bagai, i said sorry awal-awal kay? jangan marahhhh :) Wish me luck ..... *takot !


blablablabla.....

library :)



~machinefongging~
      

                

            

Monday, 17 September 2012

~aku TERIMA~

                 
embun pagi hari ~
                


              Assalamualaikum and gud moning u olls yg gojess2 kat luaq sana tu ?? owhh, i'm fine thank you .... ermmm ... jawapan standard lahh kan ... hehe .... sebenarnya, aku baru lepas 'berjalan-jalan' kat belog mmbe class aku ni .... hehe .... she's so sweet .... kalau kenal die ni betul2 aku pon konpiuss ngn die ... heh .. but, dia sumone yg klaka ... tak boleh nak mention lah ... kang terkembang lobang idong pulak sbb aku puji ni ... huhu ... gurau ja bahhh ...


                 Btw, aku nak cite sal mnde ni ... pernah tak korang2 mengalami situasi apabila orang2 di sekeliling korang nampak cm nice je .... belakang korang , tak tau lahh ... kang?? aku berperasaan yg situasi aku skang ni cmni .... instinct mengatakan aku sedang dikutuk di belakang ... fiuhhh ! macam mana aku tau ? owhh kemon, tipulah cakap kalau takde setitik perasaan tu ... serious tak rase ? adoiyai korang ni ... berat nanang lah bohhh ... hehe ... actually, aku juz dapat rasa je lah ... yg sbetolnya tak tau lah, kadang2 bnyak mnde yg m'bolehkan orang pikir bukan2 pasal kita ... adakah disebabkan diri kita macam ni? lagi-lagi kalau jenis mulut longkang cam aku ... *hahaha ! hedulik hape aku ... 

bufffff !

             jadi, kat sini aku juz nak menyatakan yang aku tak kisah lah orang nak kata apa pun kat aku ... sbb aku jenis masuk telinga kiri keluaq lalu cochlea main pusing-pusing kat fallopian tube sat, ! woi, banyak lah kau , eustachian tube lah .... then keluaq ikut telinga kanan ... kalau situasi tak berapa nak betul dia akan keluar kat mulut ... and apabila keluar kat mulut tu, siap sedia lah cotton bud beberapa butir .... orang yg paham aku, mmg bleh trime .. org yg tak paham ... mengucap cepat-cepat ... hahahahahah ! jadi kesimpulannya kat sini, aku terima and tak berapa nak ambik kesah sangat lah tang nak mengutuk or mengata aku kat blkang ni ... tak puas hati jumpe depan-depan terus ... mai settle ... tak gentle maen kutuk blkg then depan aku buat-buat baik ... puittt lah ... so, kalau aku bagi serangan balas balik, jangan menangis .... sementara aku mempunyai tahap kesabaran yg tinggi, alhamdulillah boleh aku tahan ... jgn sampai aku naik jerkkk ... 


penawar ati tiap kali 'panas ati' .
comel kan beliau ??

 baju aku kena sibattt 

+

 masalah yg tak patut ade 




*sekian , babai !
*thanx to tehoaislimauyahoocom.blogspot.com . aku release tension tgok belog kau , jemah :)

~machinefogging~

Sunday, 16 September 2012

~cUti Malaysia~

              

cute, just like me ! * oh, perahsan


                   Assalamualaikum and good evening sume ! today i would like to talk about Malaysia ... yesss ! that country .... alah, yang ade Nursyuhada Hassim yg pemess tu ... *belagak kau jemah ... hahaha ! tak lah ... Malaysia , yess ..... it's my country .... I DO LOVE MY COUNTRY ..... why ?? op coz kalau orang cakap kalau ada peluang why not tak merantau negara lain? yeppp, it makes a sense .... cam aku ni, yelah, nak pegi negara jiran pon tak lepas ... *buffff ! ni nak g obesea (bkn obesiti) jejauh tu lagi lah fuhhhhhhh ! ye.... but, niat dalam hati, ade tercipta angan-angan itu .... somedays ..... tanggal 16 SEPTEMBER 1963, Malaysia is standing by its own without penjajahan ... meme kite merdeka 31 August, but 16 September is Hari Penubuhan Malaysia .... yeahh, sejarah ... i Love History .... for more info, g kat site ni http://www.arkib.gov.my/penubuhan_malaysia ... janganlah cakap aku poyo .... aku ni mmg camni .... hahahaha ! untuk perkongsian ilmu bersama ... why not .... memanjang cite pahsal cinte jerkkk .... aku pun mule naikkk jerkkkk ! chehh ! k, btw, sempena Sejarah Penubuhan Malaysia untuk tahun ini, pernah kalian2 semua di luar laptop ni terpikir bahawasanya, adakah anda semua sudah cukup untuk menjadi seorang rakyat yang cinta akan tanah airnya? yesss ! jawapan bagi aku .... why ? kalau takde keamanan dan kemakmuran dalam negara kita ni, macam mana kita nak mengecapi keharmonian dalam hidup? perkara pertama sebagai rakyat Malaysia, apa yang perlu kita faham ialah RUKUN NEGARA .... 

                     Apakah itu rukun negara? sebagai rakyat Malaysia, kalau korang tak ingat ni, g lah tukaq kewarganegaraan ... Sivik ni derrr .... g kat site ni paham betul-betul ape maksud Rukun Negara ... pak aku dah separuh abad pon ingat lagi puitttt ! (http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/profil-malaysia/7957-rukun-negara.html) ...... jadi sebagai rakyat di sebuah negara yang mempunyai sistem pentadbiran , kita haruslah berpegang teguh kepada 5 prinsip ini .... the most important is, benda ni tak kan jalan kalau sorang ja yang buat, yang 10 lagi dok langgaq prinsip ni .... memandangkan aku ni anak yang berada di zaman moden, takdak peluru berpandu dok men cuit-cuit bahu aku, aku berbangga kerana dapat menikmati keamanan pada masa ini ... *walaupun terikat ngn peraturan kolej yg macammmm harrrrrammmm ... bhahaha ! tapi, biase lah tu ... hidup without disiplin same goes cam kambing dalam kandang ... kambing pun ikut disiplin tuan dia bagi ... kalau kambing liar ye kot tak ikot kate .... jadi, anak-anak pasca merdeka? adakah anda bersedia menjalankan tanggungjawab anda mempertahankan keamanan negara?? marilah kita berganding bahu, bersama ... tang politik tu biaq p depa lah ... kita jangan dok jadi 'black goat' mengkucar-kacirkan keamanan negara ni .... biaq kan depa .... nak tau dak, la ni budak-budak sekarang cam hilang pertimbangan ... nak dok guling kerajaan lah apalah ... aku kadang-kadang, berangin tau tak .... sesungguhnya, kalau kita wat lagu tu pun apa kita dapat ? janganlah mencacatkan pemandangan negara kita yang sedia cacat dengan perbalahan politik yang ada ...  chehh, aku kalau dah cakap kalah wakil rakyat ... ye aku tau aku pelajar lagi ... sangat cetek ilmu dalam arena politik ... but if kita berfikir secara rasional, apakah kepentingan melakukan perbalahan  seperti itu ? kerana harta ? ohh kemonn, dunia sementara .... takkan ada lagi yang tinggal melainkan yang nyata iaitu dosa pahala kita ... fiuhhhh ! peluh tangan ... jadi para sahabat, abaikan itu semua ... lakukan tugas kita sebagai anak muda memartabatkan nusa dan bangsa ... jangan jadikan negara kita kembali di jajah dan dikatakan TIDAK BERTAMADUN oleh bangsa Eropah satu ketika dahulu .... Wassalam ......




our pride ! *proud to be Malaysian



KLCC !







Sunday, 9 September 2012

~dOta~

         Hallo hallo halooooooo ! weihehh korang sume, assalamualaikum & salam sejahtera ! yeahhh ... di hujung minggu yg sangat aman dan permai ini, aku baru ade feel nak meng'hupdate' belog aku yg ala-ala kiut lagi comell macam tuan die ni *ayat tangkap muntahhh siottt ! okehh, la ni sebenaqnya aku baru bgon tidoq ! ha, baik tak aku anak dara bangon tgh hari ni ? aku tau korang akan kate "tak senonoh nye budak ni.." aku pedulik ape lahh kan? hahaha ! i've my own right lah nak wat ape .. kerek lah kau budakkk ... hohoho... actually aku tido pkul 5.30 nak ke pkol 6 pagi tadi , pahtu aku bgon pkol 7 sebab dengaq hendset aku sayup-sayup berbunyi ... panggilan 'panass' lahh bagi aku ... yelahhh ! aku baru terlelap kot ! actually malam tadi aku terjaga dalam pkul 12 malam camtu lah, then bangun2 tu aku rasa lapar yang amat ! padahal petang tu aku baru je makan nasik goreng daging merah ... tapi tak abeh lah aku makan ... sebab nasik die cm sumthing wrong somewhere sikit ... perghh ! bangun-bangun tu aku decide nak masak megi ... pas masak air pe bagai sume aku pun makan lah megi yang dah siap tu ....

             dah abis makan tu, aku pun layanlah muvee jap .... bestt ! aku baru copy dari kak Liya (kak kelas aku) satu-satu cerite aku layan ... mule-mule aku layan cite 'Meet The Spartans' .. Cite ni totally cam bangang ! hahahaha ! pastu cite Narnia Caspian and ade lah beberapa lagi ... but, after aku layan muvee tu skli aku tak leh tidoq plak ... nak study mmg takde mood ... Nota Toksik aku kerling gitu je ... hahaha ! mmg takde feel lah ... pastu aku main lah game yang masak-masak tu ... tiap kali aku goreng je karipap tu hangus, asal masuk kuali je hangus .. mmg demm gile lah aku rase time tu .. then, aku teringat mase kat klas smlm time kerja kursus budak llaki kelas aku main dota ... aku pon try lahh ... game Dota ni mmg suitable ntok bbdak lelaki lah sbb kalau nak ikut game cmni sangat sikitlah pompuan nak main ... serious ! aku salute gile ngn org pompuan yg bleh men game ni ... aku blajaq lahh sikit2 ... lagi pun ntok proses aku release tension disebabkan ade org bagi aku tension ptg aku balik kelas tu .... ni belom pape lagi dah mati ... hahaha ! last-last aku rase cam bengang je main die, aku pon "okehhh , i'm give up..." sakit jari aku ... lenguh-lenguhhh ! huhuhu ... but, satisfied ! aku merasakan yang aku sedang meninju2 muke 'mamat' ni .. hahahah ! btw, kalau nak try men dota ni, bagi budak2 pompuan yg baru akil baligh dalam bidang gaming nih kemon men dota ni ... kalau korang rse semak pakwe2 korang mnjg men dota je, korang pong boleh wat ... silap aribulan korang kalahkan sendiri pakwe korang ... ha, tak slah bukan mengukuhkan ukhwah dengan bermain dota ni ? huhu ! korang dapat berkongsi aktiviti dengan yang tersayangggg .. auwww ! tapi tak semua lelaki suka bile makwe die join sume bnde yg die buat ... huhh ! kemon lahh, takot kalah lahhh tu kangg ? haha .. kidding , dude ... so gegurl, dari korang merase terjeruk, menjeruk hati tu mai lah kite sesame meriahkan majlis dgn meng'online'kan diri and play this DOTA ... it's EXCITING ! Totally ! Surely satisfied ! 


screen


heroes yang ade dalam nihhh

boleh chat ngn rakan seperjuangan
bolehh 'booooo' pakwe korang
bhahahah !
*ape ingt fb je bleh chat?


k, guys ... papehal aku nak chiou cin cau dulu ... nak makan ... pahtu nak study sikit .... kalau ade mase kite 'bertempur' k??? wahahaha ! poyo ! lapaq ! adiosss !

p/s : pasni u carik pasal ngn i, i taji idong u ! huhhh !

~machinefogging~

Tuesday, 28 August 2012

~Bingkisan Doa Penawar Jiwa~


kuciwa :,(

Assalamualaikum....

SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA MANUSIA,

TAK SEMESTINYA MANUSIA CINTA KEPADA KITA,
TETAPI SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA ALLAH,
NESCAYA CINTA ALLAH TIADA PENGHUJUNGNYA.
SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA MANUSIA,
KITA AKAN CEMBURU KEPADA ORANG YANG MENCINTAI
ORANG YANG KITA CINTAI,
TETAPI SEKIRANYA KITA CINTA KEPADA ALLAH,
KITA AKAN TURUT MENCINTAI
ORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA KEPADA ALLAH JUGA.


YA ALLAH,
ANDAINYA DIA ADALAH JODOH YANG DITETAPKAN
OLEH-MU KEPADAKU,
MAKA CAMPAKKANLAH DALAM HATIKU CINTA KEPADANYA ADALAH
KERANA-MU,
DAN CAMPAKKANLAH DALAM HATINYA,
CINTA KEPADAKU ADALAH KERANA-MU.


NAMUN,
ANDAINYA DIA BUKANLAH JODOH YANG DITETAPKAN OLEH-MU KEPADAKU,
BERIKANLAH KU KEKUATAN AGAR PASRAH DALAM MENGHARUNGI UJIAN,
YANG KAU BERIKAN KEPADAKU.


YA ALLAH,
JIKA AKU JATUH CINTA,
CINTAKANLAH AKU PADA SESEORANG YANG MELABUHKAN CINTANYA PADA-MU, AGAR BERTAMBAH KEKUATANKU UNTUK MENCINTAI-MU.


YA MUHAIMIN,
JIKA AKU JATUH CINTA,
JAGALAH CINTAKU PADANYA AGAR TIDAK MELEBIHI CINTAKU PADA-MU.


YA RABBANA,
JIKA AKU JATUH HATI,
JAGALAH HATIKU PADANYA AGAR TIDAK BERPALING PADA-MU.


YA RABBUL IZZATI,
JIKA AKU RINDU,
RINDUKANLAH AKU PADA SESEORANG YANG MERINDUI SYAHID DI JALAN-MU.


YA ALLAH,
JIKA AKU RINDU,
JAGALAH RINDUKU PADANYA AGAR TIDAK LALAI AKU MERINDUI SYURGA-MU.


YA ALLAH,
JIKA AKU MENIKMATI CINTA KEKASIH-MU,
JANGANLAH KENIKMATAN ITU MELEBIHI KENIKMATAN INDAHNYA BERMUNAJAT DI SEPERTIGA MALAM TERAKHIR-MU


YA ALLAH,
JIKA AKU JATUH HATI PADA KEKASIH-MU,
JANGANLAH BIARKAN AKU TERTATIH DAN TERJATUH DALAM PERJALANAN PANJANG MENYERU MANUSIA KEPADA-MU.


YA ALLAH,
JIKA KAU HALALKAN AKU MERINDUI KEKASIH-MU,
JANGAN BIARKAN AKU MELAMPAUI BATAS SEHINGGA MELUPAKAN AKU PADA CINTA HAKIKI DAN RINDU ABADI HANYA KEPADA-MU



*mood : frustrated :'(

kepada yang berkenaan, i'm SORRY for everything .....


~machinefogging~