Wednesday, 17 October 2012

~AKU JiwEng Orangnye~

ohh, so sweet macam gule2 kapas ! :)

          aSsalamualaikum & halo halo halooo u olls ! keh, firstly aku nak mintak hampun and mahap sangat-sangat disebabkan untuk isi entri aku ari ni lebih kepada keserabutan ... yess ! aku tengah serabut ya AMAT ... Normal bukan manusia menghadapi masalah? same goes with me ... adalah beberapa masalah yang melibatkan kawan-kawan, kekasih-kekasih ... oPpss ! kantoi sudah .. haha ! nopelah ... I setia kpd yg Satu ... yess, serabot ! lagi-lagi dengan minggu sukan & what soooo everr tuhh .... bufff ! last entri aku aritu mengatakan yang aku akan masuk nyanyian, right? yess i am ... but, aku tak dapat teruskannnn .... bOOoooOOooo kat ARD ! sebab ape aku tak dapat teruskan? sebab pharynx, larynx, trachea aku nihh ... aku saket tekak dan menyebabkan suara aku jadi 'Bapok' lorong Hj. Taib secara tak sengaja .... yeyehhhh ! and selama 2 minggu aku terpakse berkata-kata, bergelak ketawa dengan suara aku yang agak macho tu ... and lagi menyampah bile ada orang cakap camni ....


"ehhh, ard rupanya... ingatkan bapok lorong haji Taib"

lantas bagi mengelakkan aku serabot dan berasa touching tak memasal, aku pon berkata-kata dan berteka-teki bagi menyedapkan rasa dalam hati dengan kengkawan aku yg t'chenta ni ...

"korang tau tak kenapa bapok ramai kat Lorong Hj. Taib tu?"(aku)

"tak tau ... apesal weihhh...?"(kgkwan aku dgn mke slengenye)

"sbb Hj. Taib dah takde... cuba kau bayangkan Hj. Taib tu ada lagi ... agak-agak berani
tak diorang tu nak bermaksiat kat situ? tak sempat nak buat pape dah kena rembat
dek aura Hj. Taib tu"(aku ulang dialog 'sesorg' bg kat aku)

"aaAaaaaa...." (diorang blurrr)

Last-last aku tinggalkan diorang dengan tanda tanya gitu jah ... hohoho .... btw, korang.... if nak tau lah kan, aku berada dalam keadaan yang sangat-sangat kecewe mase tu ... tak bleh perform ... 1st time utk 3 sem ni aku tak msuk wat perform .... aku terasa sangat-sangat bengong saat dan tika itu ... serba salah, sakit hati mendengar umpatan secara tak langsung ... ye ... aku dengar itu semua ... tapi aku pekakkan berpura-pura tak melihat, tak mendengar apa-apa kata pun ... aku tak tau kenapa ... but lately ni aku cepat touching, marah ... don't know why ... gila ke aku buat perangai camtu? nope.. aku tak... just tertekan.... one more thing yang menyerabutkan ialah komitmen.... sekarang ni nak dapatkan komitmen dari semua pihak amat-amatlah payah... tak taulah disebabkan dah naik sem menyebabkan semua orang berfikir acuh tak acuh ... but someone pernah said benda ni "kita tengoklah, nanti semua dah berubah... tak sekejap lambat-laun tetap akan berubah" ... that one is the fact ... semua orang berubah .... spirit itu pun berubah .... why not kita meneruskan semua ini even dalam keadaan    yang sesempit mana pun ... why not kita beri ruang dalam hati kita untuk menerima dan bertolak ansur dalam semua hal? 


pilihan di tgn anda .
               

                 Aku tak kata aku baik, and aku tak pernah kata aku ni yg 'THe Best'.... semua manusia make mistakes and dalam situasi aku aritu, aku dah t'buat salah and aku perbetulkan.... aku nak semua orang bahagia, gelak ketawa, senyuman menghiasi bibir dalam diri masing-masing.... sumpah ! aku tersangatlah sakit hati bila tengok kawan-kawan aku sakit, menangis... Even benda tu tak dak kene ngene dengan aku ... but, it's HURT ... bayangkan kawan korang menangis, and korang tak mampu buat apa untuk hentikan tangisan tu and tak mampu bagi apa-apa pun bagi menghiasi sedikit kegembiraan dalam jiwe insan yang tengah serabut tu ? aku hipokrit ke? tak, itu datang dari hati aku sendiri disebabkan dah berapa lama aku stay ngan kengkawan...

                       Bagi orang lain, ianya biasa... but not me... aku bukan seorang yang bercita-cita tinggi untuk mengubah dunia... tetapi aku cuba nak jadi seseorang yang mampu memberi kebahagiaan dalam diri setiap manusia.... but, layakkah aku? dengan keadaan aku yang sedia serabut ni kan? hahahah ! yess, aku kasar, aku jahat kadang-kadang dalam melahirkan pendapat mahupun buah pikiran... but, aku nak orang tu sedar wether sakit yang macam tu dia nak sekarang ataupun sakit yang lebih parah untuk masa akan datang? aku bukan malaikat penjaga yang sempurna... aku cuma nak yang terbaik untuk korang.... untuk aku? Aku tak berapa nak kisah orang kata aku... biarlah aku tentukan sebab aku akan bahagia bila orang lain bahagia.... aku akan menyusul dengan kebahagiaan selepas korang bahagia..... ( ^_^ )

life must be go on ...
till the end of ur breath :)
don't waste it



~machinefogging~

No comments:

Post a Comment