Friday, 25 May 2012

~TERIMA KASIH NTOK SGLE2NYE~


salam !! ;) huhuhu ~~ saya dengan ini mengambil kesempatan ntok mengucapkan SELAMAT HARI LAHIR YG KE-19 kpd diri saya sndri . huhuhu !! woiii orang kampung!!! aku da msok 19 lahh weiiiii ! tok imam , pe lagi , anak bujang tok imam yg baru balik dr Mesir tu solo lagi kangg ???? sy nak masok minang nihhh ! perghh ! kalau la aku boley buat begitu kanggg ~~ da lame aku buat , alahai En. Shukor , dalam kenangan lahh awokk tu . hahahahaha ! keh keh keh ! ko ni ard, bahagie plak .huhu . aku bukang ape , sempena beday aku ni , ak rse inilahh saat dan waktu ketikanya ntok ak menghargai sisa2 kehidupan ni . ak ni dah tak lame lagi dahhh ;( kawan2 , trime kasehh ntok SGALE2NYE. ak hargai setiap detik dan waktu ketika time kite same2 . kawan , kalau boleh , ak nak sentiase b'same ngn korg . korg still hengat kannn kt aku . juz ak tgh tggu org2 yg sgt2 ak dambakan ucapan dari mulut depa ni . beb , aku bukan marah ko koz kjadian tu . aku juz t'kilan ngn sikap parents ko tuhh . tak sewajarnye kot die nak cakap gtu . sampai skarang aku still tggu kau wishh kt ak . ak sedar harapan tu tipis , but believe me , aku still sayangkan hubungan persahabatan kite mcm dulu . cume , ak keras ati ntok memaafkan parents ko . aku sayangkan kau sangat ELLIE . too muchh . ak dahh x'tggung lagi . maafkan aku . thanx coz being my friend b4 this , n i hope that'll continue after this . andai kau dapat bace kate2 aku ni............................................. ;(
~machinefogging~


~happy birthday , syuhada~
                                         
                                                   




                                                   

Tuesday, 22 May 2012

~perjuangan yg belum selesai~

       
        "Kekecewaan mengajar kita erti kehidupan... teruskan perjuangan kita walaupun terpaksa menghadapi rintangan demi rintangan dalam hidup ini..." 

ok... tajok entri ak wat kali ni is about perjuangan... kata-kata kt atas yg ak petik dr satu article ni bleh jgak ak jadikan sbgai 'pembayang' ntok tajok ak nk stori arini... mcm kite tau, manusie kt muke bumi Allah ni tak lepas2 diberi ujian demi ujian... sbagai manusie kite kne trime ujian Allah S.W.T ni... tapi, pernah tak korang sume menghadapi masalah dalam hidup ni n rase mcm tak sanggup je nk tanggung segala ujian2 tu??? pernah takkk? kalau kite sume nak tau, kenapa n mengapa, bagaimana n mcm2 lg la persoalan kt benak fikiran kite ni kn, jom kite check it out da answer.. InsyaAllah we will get what we want...
      

KENAPA AKU DIUJI?
Firman Allah SWT: "Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan: "Kami telah beriman", sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya Kami telah menguji orang2 yang sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui orang2 yang benar dan sesungguhnya Dia mengetahui orang2 yang dusta." (QS Al-Ankabut: 2~3)



KENAPA AKU TAK MENDAPAT APA YANG AKU INGINKAN?

Firman Allah SWT: "Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, Allah mengetahui sedang kamu tidak mengetahui." (QS Al-Baqarah: 216)



KENAPA SANGAT BERAT UJIAN INI?
Firman Allah SWT: "Allah tidak membebani seseorang itu melainkan sesuai dengan kesanggupannya." (QS Al-Baqarah: 286)

AKU RASA KECEWA!
Firman Allah SWT: "Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang2 yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang2 yang beriman." (QS Al-Imran: 139)

BAGAIMANA HARUS AKU MENGHADAPINYA?
Firman Allah SWT: "Wahai orang-orang yang beriman! Bersabarlah kamu dan kuatkanlah kesabaran dan perteguhkanlah kekuatanmu serta patuhlah kamu kepada Allah supaya, kamu beruntung (mencapai kemenangan)." (QS Al-Imran: 200)

Firman Allah SWT lagi: "Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan sembahyang; dan sesungguhnya sembahyang itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk" (QS Al-Baqarah: 45)


APA YANG AKU DAPAT DARI SEMUA INI?

Firman Allah SWT: "Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang2 mukmin, diri, harta mereka dengan memberikan syurga untuk mereka..." (QS At-Taubah: 111)


KEPADA SIAPA AKU MENYANDARKAN HARAPAN?
Firman Allah SWT: "...Cukuplah Allah bagiku, tidak ada Tuhan selain dariNya. Hanya kepadaNya aku bertawakkal dan Dia memiliki Arasy yang agung." (QS At-Taubah: 129





AKU TAK MAMPU BERTAHAN LAGI!!!!!

Firman Allah SWT: "... ..dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat Allah. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat Allah melainkan kaum yang kafir.

Sesungguhnya setiap bnde yg b'laku ada sbb musababnya... so guys ! wake up n b'fikir setenang2 nye ! ak jz t'carik2 sume bnde yg b'laku lam idop ni.. n then, this is da best answer tht i cn get.... ALLAHUAKHBAR !

                                                



syuhada, u can through it !

hmmmm :)

la tahzan !


~machinefogging~

~ B'jauhan Dari Kluarga T'cinte ~


" Sesungguhnya yang baik itu semuanya dtg dari Allah S.W.T , dan yg buruk itu datangnya dari kelemahan diri MANUSIA itu sendiri "

      Assalamualaikum dan salam sejahtera lah ak ucapkn to u olls ! skang ni ak telah selamat m'habehhkn paper last ak ari sabtu yang lpas . dah lme dah . lam 2 minggu gtu . sbenaqnya, ak de lahh wat bbrpe entri bfore ni n ak saved lam lptop ak ni ha, last2 time ak nk publish ak tak jmpe plak dahh mane mende alah tuhhh . aisehhh men ! alzheimer dahh ak nihh ! takpo lah, skang ni sudah berade kat KETEREH @ KOK LANAS ! Nk taw awat ak p letak @ tuh ?? ni adalah krn, s'seorang mengatakn die pom tak taw umah die ni kat mne sbenanye . alamat lam ic die kate KETEREH , oghe2 kt tmpt die plak kate kt cni KOK LANAS... Dahh sudahh ! takpo2, nti sy pggil pegawai ukur n pemetaan wat survey ehh sama ade umah mu ni kat ne sbenaqnye ehh ?? huhuihu ! btw, skang ak kat uma mmbe ak nihhh . ade attachment klinikal.. saja wat gedik nk try kat cni.. lg pon, timbe ilmu knnnnn ???? b'jaohan lahh cket dr mak bapak ni.. rindu !!! uhukk3 ! jgn mengade2 lah sgt ard ! sblum dtg cni, mcm2 ak kne cramah ngn parents aku... perghhh ! byangla, dari siang sampai ke mlm, bawak ke ari ak nk gerak tu... meme best lahh ! tp, ak suke cmtu !! why ?? coz ak rindukn suare2 itu.... ak senyum je dgr mak abah ak ckp... pahtu ak sengeh2... serious mcm p'bace brite ! hehe.. mak , abah, i do love both of you ... ada taw ada anak yg nakal, but baek ati ( perahsan ).. insyaAllah Ada akan ikot psanan abah n mak tu.. tp yg tang merayap tuh ?? cm tak sure jekk .. hahahaha ! btw, insyaAllah Ada akn berada di pangkuan mak abah pd tarikh yg ada dah bgtaw tuhh ... k lh, nk online pesbuk lahh ! huhu ! papai ! 
~machinefogging~


yeahhh !the mostly2 aku miss gler2 . anak2 aku !huhu




this is my mom <3