Monday, 17 September 2012

~aku TERIMA~

                 
embun pagi hari ~
                


              Assalamualaikum and gud moning u olls yg gojess2 kat luaq sana tu ?? owhh, i'm fine thank you .... ermmm ... jawapan standard lahh kan ... hehe .... sebenarnya, aku baru lepas 'berjalan-jalan' kat belog mmbe class aku ni .... hehe .... she's so sweet .... kalau kenal die ni betul2 aku pon konpiuss ngn die ... heh .. but, dia sumone yg klaka ... tak boleh nak mention lah ... kang terkembang lobang idong pulak sbb aku puji ni ... huhu ... gurau ja bahhh ...


                 Btw, aku nak cite sal mnde ni ... pernah tak korang2 mengalami situasi apabila orang2 di sekeliling korang nampak cm nice je .... belakang korang , tak tau lahh ... kang?? aku berperasaan yg situasi aku skang ni cmni .... instinct mengatakan aku sedang dikutuk di belakang ... fiuhhh ! macam mana aku tau ? owhh kemon, tipulah cakap kalau takde setitik perasaan tu ... serious tak rase ? adoiyai korang ni ... berat nanang lah bohhh ... hehe ... actually, aku juz dapat rasa je lah ... yg sbetolnya tak tau lah, kadang2 bnyak mnde yg m'bolehkan orang pikir bukan2 pasal kita ... adakah disebabkan diri kita macam ni? lagi-lagi kalau jenis mulut longkang cam aku ... *hahaha ! hedulik hape aku ... 

bufffff !

             jadi, kat sini aku juz nak menyatakan yang aku tak kisah lah orang nak kata apa pun kat aku ... sbb aku jenis masuk telinga kiri keluaq lalu cochlea main pusing-pusing kat fallopian tube sat, ! woi, banyak lah kau , eustachian tube lah .... then keluaq ikut telinga kanan ... kalau situasi tak berapa nak betul dia akan keluar kat mulut ... and apabila keluar kat mulut tu, siap sedia lah cotton bud beberapa butir .... orang yg paham aku, mmg bleh trime .. org yg tak paham ... mengucap cepat-cepat ... hahahahahah ! jadi kesimpulannya kat sini, aku terima and tak berapa nak ambik kesah sangat lah tang nak mengutuk or mengata aku kat blkang ni ... tak puas hati jumpe depan-depan terus ... mai settle ... tak gentle maen kutuk blkg then depan aku buat-buat baik ... puittt lah ... so, kalau aku bagi serangan balas balik, jangan menangis .... sementara aku mempunyai tahap kesabaran yg tinggi, alhamdulillah boleh aku tahan ... jgn sampai aku naik jerkkk ... 


penawar ati tiap kali 'panas ati' .
comel kan beliau ??

 baju aku kena sibattt 

+

 masalah yg tak patut ade 




*sekian , babai !
*thanx to tehoaislimauyahoocom.blogspot.com . aku release tension tgok belog kau , jemah :)

~machinefogging~

Sunday, 16 September 2012

~cUti Malaysia~

              

cute, just like me ! * oh, perahsan


                   Assalamualaikum and good evening sume ! today i would like to talk about Malaysia ... yesss ! that country .... alah, yang ade Nursyuhada Hassim yg pemess tu ... *belagak kau jemah ... hahaha ! tak lah ... Malaysia , yess ..... it's my country .... I DO LOVE MY COUNTRY ..... why ?? op coz kalau orang cakap kalau ada peluang why not tak merantau negara lain? yeppp, it makes a sense .... cam aku ni, yelah, nak pegi negara jiran pon tak lepas ... *buffff ! ni nak g obesea (bkn obesiti) jejauh tu lagi lah fuhhhhhhh ! ye.... but, niat dalam hati, ade tercipta angan-angan itu .... somedays ..... tanggal 16 SEPTEMBER 1963, Malaysia is standing by its own without penjajahan ... meme kite merdeka 31 August, but 16 September is Hari Penubuhan Malaysia .... yeahh, sejarah ... i Love History .... for more info, g kat site ni http://www.arkib.gov.my/penubuhan_malaysia ... janganlah cakap aku poyo .... aku ni mmg camni .... hahahaha ! untuk perkongsian ilmu bersama ... why not .... memanjang cite pahsal cinte jerkkk .... aku pun mule naikkk jerkkkk ! chehh ! k, btw, sempena Sejarah Penubuhan Malaysia untuk tahun ini, pernah kalian2 semua di luar laptop ni terpikir bahawasanya, adakah anda semua sudah cukup untuk menjadi seorang rakyat yang cinta akan tanah airnya? yesss ! jawapan bagi aku .... why ? kalau takde keamanan dan kemakmuran dalam negara kita ni, macam mana kita nak mengecapi keharmonian dalam hidup? perkara pertama sebagai rakyat Malaysia, apa yang perlu kita faham ialah RUKUN NEGARA .... 

                     Apakah itu rukun negara? sebagai rakyat Malaysia, kalau korang tak ingat ni, g lah tukaq kewarganegaraan ... Sivik ni derrr .... g kat site ni paham betul-betul ape maksud Rukun Negara ... pak aku dah separuh abad pon ingat lagi puitttt ! (http://pmr.penerangan.gov.my/index.php/profil-malaysia/7957-rukun-negara.html) ...... jadi sebagai rakyat di sebuah negara yang mempunyai sistem pentadbiran , kita haruslah berpegang teguh kepada 5 prinsip ini .... the most important is, benda ni tak kan jalan kalau sorang ja yang buat, yang 10 lagi dok langgaq prinsip ni .... memandangkan aku ni anak yang berada di zaman moden, takdak peluru berpandu dok men cuit-cuit bahu aku, aku berbangga kerana dapat menikmati keamanan pada masa ini ... *walaupun terikat ngn peraturan kolej yg macammmm harrrrrammmm ... bhahaha ! tapi, biase lah tu ... hidup without disiplin same goes cam kambing dalam kandang ... kambing pun ikut disiplin tuan dia bagi ... kalau kambing liar ye kot tak ikot kate .... jadi, anak-anak pasca merdeka? adakah anda bersedia menjalankan tanggungjawab anda mempertahankan keamanan negara?? marilah kita berganding bahu, bersama ... tang politik tu biaq p depa lah ... kita jangan dok jadi 'black goat' mengkucar-kacirkan keamanan negara ni .... biaq kan depa .... nak tau dak, la ni budak-budak sekarang cam hilang pertimbangan ... nak dok guling kerajaan lah apalah ... aku kadang-kadang, berangin tau tak .... sesungguhnya, kalau kita wat lagu tu pun apa kita dapat ? janganlah mencacatkan pemandangan negara kita yang sedia cacat dengan perbalahan politik yang ada ...  chehh, aku kalau dah cakap kalah wakil rakyat ... ye aku tau aku pelajar lagi ... sangat cetek ilmu dalam arena politik ... but if kita berfikir secara rasional, apakah kepentingan melakukan perbalahan  seperti itu ? kerana harta ? ohh kemonn, dunia sementara .... takkan ada lagi yang tinggal melainkan yang nyata iaitu dosa pahala kita ... fiuhhhh ! peluh tangan ... jadi para sahabat, abaikan itu semua ... lakukan tugas kita sebagai anak muda memartabatkan nusa dan bangsa ... jangan jadikan negara kita kembali di jajah dan dikatakan TIDAK BERTAMADUN oleh bangsa Eropah satu ketika dahulu .... Wassalam ......




our pride ! *proud to be Malaysian



KLCC !







Sunday, 9 September 2012

~dOta~

         Hallo hallo halooooooo ! weihehh korang sume, assalamualaikum & salam sejahtera ! yeahhh ... di hujung minggu yg sangat aman dan permai ini, aku baru ade feel nak meng'hupdate' belog aku yg ala-ala kiut lagi comell macam tuan die ni *ayat tangkap muntahhh siottt ! okehh, la ni sebenaqnya aku baru bgon tidoq ! ha, baik tak aku anak dara bangon tgh hari ni ? aku tau korang akan kate "tak senonoh nye budak ni.." aku pedulik ape lahh kan? hahaha ! i've my own right lah nak wat ape .. kerek lah kau budakkk ... hohoho... actually aku tido pkul 5.30 nak ke pkol 6 pagi tadi , pahtu aku bgon pkol 7 sebab dengaq hendset aku sayup-sayup berbunyi ... panggilan 'panass' lahh bagi aku ... yelahhh ! aku baru terlelap kot ! actually malam tadi aku terjaga dalam pkul 12 malam camtu lah, then bangun2 tu aku rasa lapar yang amat ! padahal petang tu aku baru je makan nasik goreng daging merah ... tapi tak abeh lah aku makan ... sebab nasik die cm sumthing wrong somewhere sikit ... perghh ! bangun-bangun tu aku decide nak masak megi ... pas masak air pe bagai sume aku pun makan lah megi yang dah siap tu ....

             dah abis makan tu, aku pun layanlah muvee jap .... bestt ! aku baru copy dari kak Liya (kak kelas aku) satu-satu cerite aku layan ... mule-mule aku layan cite 'Meet The Spartans' .. Cite ni totally cam bangang ! hahahaha ! pastu cite Narnia Caspian and ade lah beberapa lagi ... but, after aku layan muvee tu skli aku tak leh tidoq plak ... nak study mmg takde mood ... Nota Toksik aku kerling gitu je ... hahaha ! mmg takde feel lah ... pastu aku main lah game yang masak-masak tu ... tiap kali aku goreng je karipap tu hangus, asal masuk kuali je hangus .. mmg demm gile lah aku rase time tu .. then, aku teringat mase kat klas smlm time kerja kursus budak llaki kelas aku main dota ... aku pon try lahh ... game Dota ni mmg suitable ntok bbdak lelaki lah sbb kalau nak ikut game cmni sangat sikitlah pompuan nak main ... serious ! aku salute gile ngn org pompuan yg bleh men game ni ... aku blajaq lahh sikit2 ... lagi pun ntok proses aku release tension disebabkan ade org bagi aku tension ptg aku balik kelas tu .... ni belom pape lagi dah mati ... hahaha ! last-last aku rase cam bengang je main die, aku pon "okehhh , i'm give up..." sakit jari aku ... lenguh-lenguhhh ! huhuhu ... but, satisfied ! aku merasakan yang aku sedang meninju2 muke 'mamat' ni .. hahahah ! btw, kalau nak try men dota ni, bagi budak2 pompuan yg baru akil baligh dalam bidang gaming nih kemon men dota ni ... kalau korang rse semak pakwe2 korang mnjg men dota je, korang pong boleh wat ... silap aribulan korang kalahkan sendiri pakwe korang ... ha, tak slah bukan mengukuhkan ukhwah dengan bermain dota ni ? huhu ! korang dapat berkongsi aktiviti dengan yang tersayangggg .. auwww ! tapi tak semua lelaki suka bile makwe die join sume bnde yg die buat ... huhh ! kemon lahh, takot kalah lahhh tu kangg ? haha .. kidding , dude ... so gegurl, dari korang merase terjeruk, menjeruk hati tu mai lah kite sesame meriahkan majlis dgn meng'online'kan diri and play this DOTA ... it's EXCITING ! Totally ! Surely satisfied ! 


screen


heroes yang ade dalam nihhh

boleh chat ngn rakan seperjuangan
bolehh 'booooo' pakwe korang
bhahahah !
*ape ingt fb je bleh chat?


k, guys ... papehal aku nak chiou cin cau dulu ... nak makan ... pahtu nak study sikit .... kalau ade mase kite 'bertempur' k??? wahahaha ! poyo ! lapaq ! adiosss !

p/s : pasni u carik pasal ngn i, i taji idong u ! huhhh !

~machinefogging~