Friday, 30 March 2012

~aku gembira, kesal, sedeh, terharu,.......~

       assalamualaikum w.b.t n gud evening... ='( ... entri ak arini agak sentap menyentap la cket... awal2 lg dah wat mke seposen.... pempaham je la knape.. skang ni ak berada kt WISMA R&D UNIVERSITI MALAYA... alang2 bleh online ni, ak pon ape lg kn... dah lme nk meluahkan sgale2 ni.... before ni exam kn.. jd agak tak sempat nk m'update blog ak yg da mle b'sarang ala2 sarang ular nihh... tension wey abeh exam ni... jerawat, bapak jerawat abeh semue eh kluar.... but, 4 last choice ialah redha je la.... spnjg wktu ni, ak d tempuhi plbgai rintangan n dugaan.. exam nye lg, assignmnt nye lg, saketnye lg... but ak accept la kn... ak ingt kte2 ni "Allah tidak akan menguji seseorang hamba-Nya jika hamba-Nya itu tidak mmpu mnanggungnye.." maksudnye ak kire mmpu lgi menghadapi segala ujian yang telah ditetapkan dlm hidup ak ni.... Alhamdulillah.... lgpun, dah itu nmenye proses pembelajaran.. ye tak?? klau x, xpyh la blaja lg kn?? hahhahaha..... tanakla.... biarla kite menuntut ilmu sehingge ke akhirnye... bkn ape, hidup lbih baik d'perhiasi dgn ilmu dn jge akhlak yg ade... wlaupun kdg2 prangai ak ni mmg failed gler lah knnn.... muahahaha... xpe, asalkn bkal mom-in-law xksahkn?? btol x bonda?? ngeee...(gtai dah dia!)............ ok.. enough ard! smbung crite td... kn ak skg ni bru je abeh exam, FYI, ak study mmg mmg tak msok amende pon... bayangkn macam ne ak jwab soalan tuh?? 3 papers in 1 day! korang ade??? hahahaha.... sbject klau tak putaq belit pale ak takpe, ni ntah mcm ape ntah.... satu soklan bleh ade 2 jwpn, CIS ke TRANS ?? hahaha.... ok, ak pening! PN. ! sy mintak maap klau sy jwb mrapu, mrepek, meraban dalam paper tu, tp pcyela..... sy dah stdy.... tp mmg tak leh msok... hehhe.... (jwpn stndrd maa) next time sy cbe de hardest!!! (agak2 bleh dipercayai ke??) hahaha... k2, next entri ak stori lg, skg ni ak nk bwak file tron bwah sat... my 'big boss'(my sister) need my help,.. so guys, 4 dis entri i jz want to said "TAKDE PAPE PON, SAJE NK KASI KORANG B'IYE TGOK TAJOK ATAS TU".. BUT, yg saket tu is btol... saket xleh tipu, nti mati tros tak pasal2 jer... hahahaha... btw, thanx guys, i love u all!
~machinefogging~


haah ! cmnila rope aku skg !

huhh ! kerek tak mke aku ??
korang ade ?? ;)

Tuesday, 6 March 2012

~SAHABAT SEJATI~

assalamualaikum & salam 1 1 Malaysia!! okkkehh! as we know, idop kat dunie ni kn tak penah lekang ngn istilah kawan, sahabat, teman, member... insan-insan ni lah yg slalunya bersama ngn kita dalam kata kite sedar ataupun tidak... tapi, adakah kita sebagai seorang sahabat melaksanakan tanggungjawab kita sebagai seorang sahabat?? tepuk dada, tanyalah diri..... kdg2 cam ak sendiri pon tak bape nak prasan ngn keadaan ni... as seorang kawan adakah kita menjaga ati mereke seadanya, ok... tipu ak ckp klau ak tak penah mnyaketkn ati mmbe ak kn... dah namanya aku ni RAJA SAKAT SEDUNIA ... hehehe... tapi, sehebat2 mane pon ak kuat mnyakat, still ade org len yg lg hebad dr ak bab mnyakat ni... hahahahahah! hnye ak n classmte ak je yg tau.. kdg2 smpai mnangis mmbe tu di watnye... KEJAM! hahaha! bak kate s'org mmbe ak kat lam entri die "JGN JD KEJAM"... ermmm... ak kdg2 termenung sndri ble terkenang ape yg ak dah wat sblm ni... mmg kdg2 ak sllu mnyakat mmbe ak, di sebalik tu plak ak sllu bg HOT kat dorang.. dah diorg pn kdg2 cakap tak beralas kn.. hambek ko sebijik... tp idop law takde saket mnyaketkan ati ni tak sah kot... hehehe... tp ble mmbe wat muke jd tak best la plak kn... so, sbgai seorang sahabat spatotnye b'fikirlah dahulu sblm m'utarakan pendapat mahupun teguran.. kadang2 kite tgok mmbe yg di tegor tu wat mke slambe je kn, tp dlm ati jz diri die je tau... jd sahabat, pastikan lidah anda tidak setajam pedang yg bleh mencederakan ati seseorang... kite ni kdg2 t'pkir dah yg kite ni dah ckup bagoss, jd mulot ni pon slmbe je tnpe insurans dok bagi 'libas ala2 tekong' kat mmbe ni..... jgnlah ckp kat mmbe ni "ko tak bleh tu, tak sesuai ni, tak, tak bla bla bla bla........." bagila smngt kat die klau die baru je hdapi masalh... jgn jatohkn smgt mreka.... jd sahabat, mulai ari ini alert2 kn lah dirimu dgn teman2 mu disekeliling....(ak pon nga try nihh..) JANGANLAH JADI KEJAM (pinjam ayat mmbe).... sebelum berundur diri, dgr2 knlah lagu ni khas ntok kalian yg m'baca....


kepada sahabat-sahabat ku sekalian, andai kata terdapat terlanjur bicara n kata yang telah ak lakukan, maafkanlah... sesungguhnya ak merupakan insan biasa yg sllu melakukan kesilapan dlm keadaan yg tidak terduga... semoga Allah S.W.T memimpin perjuangan kita ni sehingga ke akhirnya........ Amin ya rabbal'alamin.....


         "Sahabat sejati adalah orang-orang yang dapat berkata-kata benar      denganmu, dan bukan orang-orang yang dapat membenarkan kata-katamu. "

mereka sgt hot kerana mereka SAHABAT SAYA!


"sahabat-sahabat perjuangan saye"

"Jika engkau memeberikan sesuatu kepada sahabatmu, bererti memeberikan kepada dirimu sendiri" 

Saturday, 3 March 2012

~ home sweet home ~

      assalamualaikum n salam 1 Malaysia!! HAHAHAHAHAHA! time korg bace ni kompom korg pkir ak gile asal aku ttbe gelak tak tntu pasal pd awal2 entri nihh! hahaha! but seriously ak tgh bhagie ni... u know why???? coz AK NGA CUTI MID SEM! huhuhuh.. masyuk meyhh! dah pnat kat ostel time ni la dpt blik jmpe ayahande n bonda tercinta... wawawawa.... sgt serunut... btw, smlm ak blik pd pkol 6 p.m.. lagipon ak blik ngn abg KPSL ( kenaikan pangkat secara lantikan ) kat kolej ak... tumpang die... hehehe... don't wori, die dah nikah,,smlm bini die ade... huhuhu! ha, ni ak nk ckp, ak bahagie gile dpt blik ni coz da sbln tak blik umah.. even uma ak dkat je pon ngn kolej ni but d sbbkn kekangan mase n komitmen t'hadap tugas kat ostel ni m'watkan ak tak dpt blik... tu lah pasal.... but mmndangkan ak dah blik ni, mmg ak bhgie la kan.... arini je ak da memulakan aktiviti 'menukang' kat dapor tuh ngn mak n kak ngah aku tu.. best! arini ak masak tomyam... walaupon ak masak tak bape sempurne, at least mak ak puji jgak.. hahahahahah! asalkan ak try masak ye tak??? ntok m'buktikan yg ak msak, haa..... ni lah hasil nye!!

okkehh! ni lah hasilnya!

otaiii! ni la jadik nye... hahahah! sbnaqnya, ak nak wat ala2 tomyam cm mek2 klate sllu wat tu... but time ak masak ni takdak susu sejat tuhh... kak ngah ak lupe bli.. at last ak msak ngn kiub tu ja..... btw, tak kesahlahh... asalkan tomyam ak licin sudahhhh....... ayahande ak hirup smpai licin kuah tomyam ni..hehehehe... sangat bangga! ( lobang idong kombang jap )... muaahhahahahaha! anak buah ak c echa ewanina @ aisya wardina pon sgt ske mkn tomyam ak... lg satu why ak balik ni is bcoz of my lovely dovey anak buah ak ni...... die sgt bolat!!! mcm BOLA!  nk tgok??? come n see this!!

ni lahh anak buah aku yg bolat tuuuhhh... =)
okkk.... ni ja la entri ak for this time.... sok2 ak update lagi.... btw, sesape yg ngah cuti skng, wish korang wat la aktiviti2 yg b'faedah such as cuci jamban umah ke, basuh longkang umah ke... tukar paip kat uma yg bocor tu ke... tak la b'lakunya pembaziran air... sehari kite flushh ayaq jamban tu je da 5 liter kluar taw????  ingat ape?? hargailah alam sekitar dan juge hargailah sungai warisan anak cucu kite kemudian ari!! pesanan ringkasn drpd bakal PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN khas ntok anda di luar sana... ( tibe2 ).... k, assalmualaikum! =')


~machinefogging~