Sunday, 22 July 2012

~SIMPLIFY IT~

assalamualaikum ... firstly i nak ucapkan SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARAK kat anda2 sume ... arini merupakan ari yg ke-2 dimana sume umat Islam berpuasa ... Alhamdulillah sempat jugak la nak berpose untuk tahun ni ... Syukur .... btw, skang ni i kat rumah coz nak perabehkan mse ntok bersama ngan family n berpose bersama ...  wahhhh ! kelasss kau jemahh ... org len dok ostel ko balik lak kann?? hahaha .... seb baek uma dekat .. bolehh la kauuu ... okehhh, utk pengetahuan sume, aku dah selamat menjadi PELATIH PPKP ntok SEM 3... boleh dikatekan lambat jugaklahh kn aku nak g announce kt sume .. seriously aku cakap, ble dok ostel, segale2 bnde aku jadi MALAS nak wat .. mngadap laptop pon dakkk .. jz bukak laptop layan cite Conan .. hahahha ! matang bukan aku ?? yeahhh3.. i knoe it .. thanx :) K.. FYI jgak, ostel kolej kitorang dah transform menjadi satu tmpat yg sangat superb ! why ?? coz da RULES ... yeahhh yeahhh yeahhh ... ble cakap sal rules sume orang dah tau kan ??? actually, nak perslahkan sesape pon tak blehh gak ... nihh kat wall mpp kolej aku pung pang dok cite sal mnde ni .. no more balik 2 kali sebulan, no more LEPAK at kedai minom sampai malam ... no more tu , no more ni ... well, bagi aku la kan, aku memang marah la jugak .. why ?? SEBAB aku ni PENGHUNI ostel yg sentiasa lesap ble ujung2 minggu ... aku pegi mane ?? op koz la, aku balik umah .. memandangkan umah aku ngn KSKBSB tu sgt dekat, jadi, aku wat KTM tu jd playground aku je kengkdg .. sampai mmbe aku cakap, "untunglahhh umah hang dekat " .. errr ... brooo... jgn salahkan aku gileeee ... dah TER'dekat ... nk wak gu mno yo dak ?? well, tu sbblah aku marah .. but, when aku pkir logically la kan, ade baik nye gak ble tak leh balik sllu tu .. yelahh, kau hengat aku balik tu nek KTM tu tak bayo ?? bayar gilee ! calculate pnye calculate di situ jgaklah boleh dok perabehkn RM aku tu .. N FYI jgak, aku sekarang semakin berkira ngan duit .. balik klas, duit yg aku gne sume aku calculate balik .. dah pndai wat bajet dahhh ... mak pesan, simpan duit, nanti senang .. okehh, kite tggu dan lihat lahh hasilnya ... furthermore, aicecehh, ble jarang balik, dari segi economical n hubungan silaturrahim akn tros berkembang .. know why ?? sbb ble jarang balik, kite akan rindu kat org2 kat umah tu ... ble rindu, baru kite tau rase menghargai seseorg tu .. yeahh, i miss my parents, my siblings, my niece, my ayam ... miss u ayam ... bg aku, there's no point nak gadoh2 .. perbetulkan iqtikad sama ada dtg kolej ni for studying, dpt penagalaman or sje suke2 nak bajet hot .. opppss ! sorii .. kau ni jemahhh .... walau sesukar mane pun halangan, tempuhinya ngn penuh senyuman dan kesabaran ... future, kite tak tau lg ape cabaran yg akn mndtg, so be prepare ... guys, Allah sayangkan insan yang sentiasa bersabar dengan dugaannya.. Allah tidak akan memberi dugaan yg berat kpd insan yg tidak sanggup menanggungnya... Dear Allah, kau kuatkanlah azam dan iktikad kami para PELATIH KSKBSB untuk terus berjuang dalam mengatur misi kami menjayakan kehidupan kami dan berkhidmat pada yang memerlukan, sesungguhnya kami hanya insan yang sentiasa mengharapkan pertolongan dari-Mu ... Amin, amin ya Rabbal 'Alamin .....

berdoalah, sesungguhnya ALLAH menyayangi hamba-Nya yg mengharapkan-Nya


~machinefogging~

1 comment:

  1. zaman belajar sibuk nk bebas & rasa tension duk asrama. tp bila dh ada duit sndiri, dh start keje, masa tu rasa mcm nk ckp cmni "argh!!klau la aku dpt duk asrama. kan save budget.x perlu byar sewa rumah.x perlu risau ttg keselmtn sbb ada pak guard..bla bla.." :)

    ReplyDelete