Tuesday, 6 March 2012

~SAHABAT SEJATI~

assalamualaikum & salam 1 1 Malaysia!! okkkehh! as we know, idop kat dunie ni kn tak penah lekang ngn istilah kawan, sahabat, teman, member... insan-insan ni lah yg slalunya bersama ngn kita dalam kata kite sedar ataupun tidak... tapi, adakah kita sebagai seorang sahabat melaksanakan tanggungjawab kita sebagai seorang sahabat?? tepuk dada, tanyalah diri..... kdg2 cam ak sendiri pon tak bape nak prasan ngn keadaan ni... as seorang kawan adakah kita menjaga ati mereke seadanya, ok... tipu ak ckp klau ak tak penah mnyaketkn ati mmbe ak kn... dah namanya aku ni RAJA SAKAT SEDUNIA ... hehehe... tapi, sehebat2 mane pon ak kuat mnyakat, still ade org len yg lg hebad dr ak bab mnyakat ni... hahahahahah! hnye ak n classmte ak je yg tau.. kdg2 smpai mnangis mmbe tu di watnye... KEJAM! hahaha! bak kate s'org mmbe ak kat lam entri die "JGN JD KEJAM"... ermmm... ak kdg2 termenung sndri ble terkenang ape yg ak dah wat sblm ni... mmg kdg2 ak sllu mnyakat mmbe ak, di sebalik tu plak ak sllu bg HOT kat dorang.. dah diorg pn kdg2 cakap tak beralas kn.. hambek ko sebijik... tp idop law takde saket mnyaketkan ati ni tak sah kot... hehehe... tp ble mmbe wat muke jd tak best la plak kn... so, sbgai seorang sahabat spatotnye b'fikirlah dahulu sblm m'utarakan pendapat mahupun teguran.. kadang2 kite tgok mmbe yg di tegor tu wat mke slambe je kn, tp dlm ati jz diri die je tau... jd sahabat, pastikan lidah anda tidak setajam pedang yg bleh mencederakan ati seseorang... kite ni kdg2 t'pkir dah yg kite ni dah ckup bagoss, jd mulot ni pon slmbe je tnpe insurans dok bagi 'libas ala2 tekong' kat mmbe ni..... jgnlah ckp kat mmbe ni "ko tak bleh tu, tak sesuai ni, tak, tak bla bla bla bla........." bagila smngt kat die klau die baru je hdapi masalh... jgn jatohkn smgt mreka.... jd sahabat, mulai ari ini alert2 kn lah dirimu dgn teman2 mu disekeliling....(ak pon nga try nihh..) JANGANLAH JADI KEJAM (pinjam ayat mmbe).... sebelum berundur diri, dgr2 knlah lagu ni khas ntok kalian yg m'baca....


kepada sahabat-sahabat ku sekalian, andai kata terdapat terlanjur bicara n kata yang telah ak lakukan, maafkanlah... sesungguhnya ak merupakan insan biasa yg sllu melakukan kesilapan dlm keadaan yg tidak terduga... semoga Allah S.W.T memimpin perjuangan kita ni sehingga ke akhirnya........ Amin ya rabbal'alamin.....


         "Sahabat sejati adalah orang-orang yang dapat berkata-kata benar      denganmu, dan bukan orang-orang yang dapat membenarkan kata-katamu. "

mereka sgt hot kerana mereka SAHABAT SAYA!


"sahabat-sahabat perjuangan saye"

"Jika engkau memeberikan sesuatu kepada sahabatmu, bererti memeberikan kepada dirimu sendiri" 

No comments:

Post a Comment